Google Workspace daha fazla depolama alanı alma

Modified on Thu, 12 Jan 2023 at 02:04 PM

Yer açma veya daha fazla depolama alanı alma

Education müşterileri, Kurumunuzun depolama alanında yer açma veya daha fazla depolama alanı alma başlıklı makaleyi inceleyebilir.

Kendi Google Hesabınızda yer açmak için bu sayfaya gidin.

Kuruluşunuzda depolama alanınız tükeniyorsa depolama alanında yer açabilir veya daha fazla depolama alanı alma seçeneklerinizi keşfedebilirsiniz.

Depolama alanında yer açma

Depolama alanı kullanımı yüksek olan kullanıcılara mesaj gönderme

Kuruluşunuzda depolama alanını en çok kullanan kullanıcılara e-posta gönderin ve Google Workspace'te depolamaları gerekmeyen büyük dosyaları silmelerini isteyin. Depolama alanını en çok kullanan kullanıcıları depolama alanı yönetim aracıyla bulabilirsiniz.

Sayın Kullanıcımız,

Hesabınızın önemli miktarda Google depolama alanı kullandığını tespit ettik.

Kuruluşumuzda yeni depolama alanı sınırları uyguluyoruz. Bu sınırlar yakında geçerli olacaktır [varsa bir tarih verin]. Bu değişikliğe hazırlanmak için şu anki depolama alanı kullanımınızı gözden geçirmenizi ve Drive, Gmail ve Fotoğraflar'daki gerekli olmayan tüm dosyaları silmenizi rica ediyoruz.

Lütfen aşağıdaki adımları uygulayın:

  1. Depolama alanı kullanımınızı gözden geçirmek ve Drive'daki büyük veya gereksiz dosyaları silmek için https://drive.google.com/drive/quota sayfasına gidin.
  2. Ortak Drive'lardaki büyük veya gereksiz dosyaları incelemek ve silmek için https://drive.google.com/drive/shared-drives sayfasına gidin.
  3. Ortak Drive'a kopyaladığınız Drive içerikleri varsa bunları silmeyi değerlendirin.
  4. Gereksiz veya büyük e-postaları aramak ve silmek için Google Drive depolama alanınızdaki dosyaları yönetme başlıklı makaleye gidin ve Gmail ile ilgili talimatları uygulayın.
  5. Son olarak; çeşitli projeler, veri kümeleri, film prodüksiyonu gibi uygulamalar nedeniyle geniş bir depolama alanına ihtiyaç duyuyorsanız, diğer Google Cloud depolama alanı seçeneklerini araştırabilmemiz için lütfen bizimle iletişime geçin.

[Geçerli değilse kaldırın] Lütfen kuruluşumuzun Kabul Edilebilir Kullanım Politikası'nı [Kuruluşunuzun Kabul Edilebilir Kullanım Politikası'nın bağlantısı] inceleyin ve verileri politikalara uygun şekilde depoladığınızdan emin olun.

Yukarıdaki adımları en kısa sürede tamamlamanızı rica ediyoruz.

Teşekkürler,

BT ekibiniz

Ortak Drive'ı silme

Havuz depolama alanınızın büyük bir kısmını kullanan ortak Drive'lar konusunda alternatiflerinin olup olmadığını öğrenmek için ilgili ortak Drive'ların sahipleriyle iletişime geçin. Depolama alanı kullanımının Kabul Edilebilir Kullanım Politikanız dışındaki bir etkinlikten geldiğini fark ederseniz ortak Drive'ı silebilirsiniz. Ayrıntılı bilgi için Ortak Drive kullanıcılarını ve etkinliğini yönetme başlıklı makaleyi inceleyin.

Daha fazla Google Workspace depolama alanı alma

Daha fazla depolama alanı almak için aboneliğinizi daha fazla depolama alanı içeren bir aboneliğe yükseltebilir, daha fazla depolama alanı satın alabilir veya henüz sahip olmayan kullanıcılar için Google Workspace lisansı satın alabilirsiniz.

1. Seçenek: Sürümü yükseltme (önerilir)

Bu depolama alanı karşılaştırma grafiğinde, tüm sürümlerin depolama alanlarını karşılaştırabilirsiniz. Google Workspace sürümlerini değiştirme başlıklı makaleden teklifler hakkında daha fazla bilgi edinin.

Kullanabileceğiniz yükseltme yöntemlerini görmek için:

  1. Mevcut hesabınızın (osman.e@peranet.com.tr) bu adımları uygulama izni yok. Devam etmek için bir süper yönetici hesabına geçin. Alternatif olarak, peranet.com.tr alanındaki bir başka süper yöneticiden bu adımları sizin yerinize gerçekleştirmesini de isteyebilirsiniz.

    Süper yönetici hesabına geçin (oturumunuzu kapatır) veya daha fazla bilgi edinin.

  2. Faturalandırma sayfasına gidin.
  3. Abonelik ekle veya aboneliği yükselt'i tıklayın.
  4. İlgilendiğiniz sürüm için Değiştir'i tıkladığınızda mevcut sürümünüzü ve yükselteceğiniz sürümü karşılaştıran bir sayfa açılır.
  5. İstediğiniz planı bulduktan sonra sipariş sürecine devam edin.

2. Seçenek: Daha fazla depolama alanı satın alma

Çoğu Google Workspace sürümü için Workspace Ek Depolama Alanı eklenti abonelikleri satın alabilirsiniz. Her abonelik kuruluşunuzun havuz depolama alanına 10 TB ekler ve ihtiyaç duyduğunuz sayıda abonelik ekleyebilirsiniz. Kuruluşunuz için daha fazla Google Workspace depolama alanı satın alma başlıklı makaleyi inceleyerek ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz.

Not: 2020'de kullanıma sunulduğundan beri müşterilerimizi Google Workspace'e geçirmek için çalışıyoruz. Haziran 2022 itibarıyla, G Suite eski depolama alanı eklentileri satın alınamamaktadır. Bu eklentiyi kullanan bir müşteriyseniz depolama alanınızı Workspace'e geçirme zamanı geldiğinde sizinle iletişime geçeceğiz.

3. Seçenek: Daha fazla kullanıcı ekleme

Henüz lisansı olmayan kullanıcıları eklemek için daha fazla kullanıcı lisansı satın alın.

Was this article helpful?

That’s Great!

Thank you for your feedback

Sorry! We couldn't be helpful

Thank you for your feedback

Let us know how can we improve this article!

Select atleast one of the reasons
CAPTCHA verification is required.

Feedback sent

We appreciate your effort and will try to fix the article