Hazır yanıtlar( canned responses) nasıl kullanılır?

Modified on Wed, 13 Oct 2021 at 11:07 AM

Önceden kaydedilmiş yanıtlarla zaman kazanın

Genellikle müşteriler, tekrarlayan ve benzer sorgularla gelmeye devam etme eğilimindedir. Aynı soruları tekrar tekrar yanıtlamak, destek ekibiniz için sıkıcı ve zaman alıcı olacaktır. Sohbetin Hazır Yanıtlarının gerçekten yararlı olacağı yer burasıdır.

Sık sorulan sorulara verilen yanıtları Hazır Yanıtlar olarak önceden kaydederek yanıtlarınızı kişiselleştirirken yanıt sürenizi hızlandırabilirsiniz.

Bir konuşmada Hazır Yanıt kullanma

Bir konuşmada “/” (eğik çizgi) ve ardından kısa kod yazarak kolayca hazır yanıt gönderebilirsiniz. Sohbette hazır yanıtlar oluşturduğunuzda, oluşturduğunuz her hazır yanıta bir kısa kod ekleyeceksiniz, eklediğiniz kısa kodun alakalı ve hatırlanması kolay olduğundan emin olun.

Ayrıca yanıt metin kutusunun altındaki hazır yanıt simgesini seçerek yanıtınıza hazır yanıt ekleyebilirsiniz. Buradan, kaydettiğiniz yanıtları arayabilir ve bir görüşmeye eklemeden önce önizleyebilirsiniz.


Not:  Her ne zaman  bir ileti dizisindeki bir hazır yanıt kullanıyorsunuz, bu müşterilerinizle bağlantı kaydedilen yanıtın başında veya sonunda kişisel bir not eklemek iyi bir fikirdir.

Hazır Yanıt Oluşturun

Sohbette Hazır Yanıt oluşturmak kolaydır. Sohbetteki rolünüz Yönetici/Hesap Sahibi ise, hem kendiniz hem de ekip üyeleriniz için hazır yanıtlar oluşturabilirsiniz. 

Yönetici Ayarları > Hazır Yanıtlar > Yeni Hazır Yanıt'a gidin

Hazır yanıtınıza bir başlık verin. Bir müşterinin sorduğu bir soru olabilir. Örneğin, Şifre nasıl değiştirilir. Cevabınızı yazın. Yanıtınıza emojiler veya resimler de ekleyebilirsiniz. Hazır yanıta daha sonra kolayca erişmek için hatırlayacağınız kısa bir kod ekleyin. Örneğimizde kısa kod 'pswd' veya 'password' olabilir.

Ardından kişisel veya paylaşılan kategori altında bir klasör seçin. Kişisel klasörünüze kaydedilen yanıtlar yalnızca size görünürken, paylaşılan klasörlerdeki yanıtlar da ekip üyeleriniz tarafından kullanılabilir.

Hazır bir yanıtı istediğiniz zaman silebilirsiniz. 

Ayrıca, hazır yanıtları klasörler ve kategoriler arasında da taşıyabilirsiniz.

Kişisel/paylaşılan kategori altındaki klasörler

Kişisel ve paylaşılan kategorilerde birden çok klasör oluşturabilirsiniz. 'Kategori Oluştur'un yanındaki + işaretini tıklamanız yeterlidir.

Bir isim verin ve bu klasörü paylaşmak istediğiniz ekip üyelerini seçin. Yeni klasörü tüm ekip üyelerinizle veya belirli ekiplerle paylaşabilirsiniz. 

Klasörü seçip sağ üst köşedeki Yönet seçeneğine giderek de istediğiniz zaman bir klasörü düzenleyebilir/silebilirsiniz. 


Was this article helpful?

That’s Great!

Thank you for your feedback

Sorry! We couldn't be helpful

Thank you for your feedback

Let us know how can we improve this article!

Select atleast one of the reasons
CAPTCHA verification is required.

Feedback sent

We appreciate your effort and will try to fix the article