Konular(Topics) nasıl kullanılır?

Modified on Wed, 13 Oct 2021 at 11:15 AM

Bir müşteri veya lider, sohbet mesajlaşma aracına tıkladığında, görecekleri ilk şey Konular olacaktır. Konuları sohbet için bir IVR olarak düşünün. Bu Konulardan gelen mesajları sohbette farklı Gruplara (ekiplere) otomatik olarak yönlendirebilirsiniz.


Örneğin, bir SaaS şirketiyseniz, sohbette Gruplar oluşturabileceğiniz Satış Öncesi, Satış ve Destek gibi farklı ekipleriniz olacaktır. Ve bir 'Ürün Demosu' Konusu oluşturabilir ve bunu Satış Öncesi grubunuzla veya 'Müşteri Desteği' adlı bir Konuyla eşleştirebilir ve Destek grubunuzla eşleyebilirsiniz, böylece bu Konularda yeni mesajlar geldiğinde otomatik olarak atanırlar. ilgili gruplara gönderilir.


Doğru bağlamı belirlemek ve kullanıcılarınıza belirli bir Konuda size neyle ilgili ulaşabileceklerini bildirmek için bu Konulara alakalı bir hoş geldiniz metni de ekleyebilirsiniz. Bu aynı zamanda ekip üyelerinizin bir mesaj geldiğinde niyeti anlamalarını da sağlayacaktır.


Konular nasıl kurulur?


Yönetici Ayarları(Admin Settings) > Konular'a(Topics) gidin.


Konunuzu adlandırabilir, bir resim, ilgili bir karşılama metni ekleyebilir ve bu Konuyla ilgili gelen mesajların yönlendirileceği Sohbet Gruplarını (ekibi) seçebilirsiniz.


Bir Konuya özel bir Özel Bot akışını da tetikleyebilirsiniz. Sohbet için Mesai Saatleriniz içinde veya dışında tetiklemeyi seçebilirsiniz.


Örneğin, müşteri adaylarını nitelendirmek ve bunu Satış Sorguları Konunuzda tetiklemek için bir Özel Bot veya destek için bir Özel Bot oluşturabilir ve bunu Müşteri Desteği Konunuzda başlatabilirsiniz.


Gelişmiş Seçenekler altında, birkaç şey yapabilirsiniz,


Konu için Yanıt Beklentileri


Kullanıcılarınıza ekibinizden yanıt almak için ne kadar beklemeleri gerektiğini bildirebilirsiniz.

Chat'in bunu ekibinizin yanıt süresine göre hesaplamasına izin verebilirsiniz (Hesap Ayarları > Yanıt Beklentileri). Veya seçtiğiniz özel bir mesaj ekleyebilirsiniz. Örneğin, "Genellikle 30 saniye içinde yanıt verir" veya "Bunun üstündeyiz" gibi bir şey diyebilirsiniz.


Not: Özel mesajınız yalnızca sohbette Konu için ayarladığınız Sohbet Çalışma Saatleri içinde görüntülenecektir. Bunun dışında sohbet tarafından hesaplanan değer görüntülenecektir.

Konu görünürlüğü nedir?


'Genel'i  ‘Public’ seçerseniz, Konu anında yayınlanır ve tüm kullanıcılarınız web sitenizin/uygulamanızın tüm sayfalarında bunu görebilir. 'Özel'i seçerseniz, Konu kilitlenir ve müşterilerinizde görünmez. Bir Konuyu taslak olarak kaydetmek veya Konuları yayınlamadan önce diğer dillere çevirmek istiyorsanız 'Özel' seçeneği kullanışlı olacaktır.


Etiketler nelerdir?


Sohbette, web sitenizin/uygulamanızın farklı sayfalarında ve ziyaretçiler veya oturum açmış müşteriler gibi farklı kullanıcılar için Konuları açabilir veya kapatabilirsiniz.


Etiketleri kullanarak bunu yapabilirsiniz. Diyelim ki 'Fiyatlandırma Sorgusu' adlı bir Konunuz var ve bunun ana sayfanızda değil, yalnızca fiyatlandırma sayfanızda görünmesini istiyorsunuz. Tek yapmanız gereken 'Genel olarak ayarla' onay kutusunun işaretini kaldırmak ve bu Konuya 'fiyatlandırma' diyen bir etiket eklemek ve ardından bu etiketi fiyatlandırma sayfanızdaki sohbet kodunuzda kullanmak. 

İlgili Konuların, widget yüklendiğinde veya bir kullanıcı web sitenizde/uygulamanızda bir sayfadan diğerine geçtiğinde görünmesini sağlayabilirsiniz.

Bazı örnekler

VIP müşterileriniz için 'Öncelikli Destek' adında ayrı bir Konunuz olabilir.



Sunucu kesintisi, planlı bakım veya web semineri kayıtları gibi geçici endişeler veya duyurular için geçici Konular (anında) bile oluşturabilirsiniz.


Was this article helpful?

That’s Great!

Thank you for your feedback

Sorry! We couldn't be helpful

Thank you for your feedback

Let us know how can we improve this article!

Select atleast one of the reasons
CAPTCHA verification is required.

Feedback sent

We appreciate your effort and will try to fix the article