Konuşma etiketleri(conversation labels) nasıl eklenir?

Şu tarihte değiştirildi Wed, 13 Oct 2021 şunda: 11:00 AM

Müşteri destek ekibiniz, özellik isteklerinden hatalara, şikayetlere veya ürün geri bildirimlerine kadar çeşitli müşteri sorgularıyla ilgilenebilir. Konuşmaları etiketleyerek farklı türdeki istek ve mesajları takip edebilirsiniz. Zamanla, müşterilerinizin size gerçekten söylemeye çalıştıkları şeyin bir modelini tanımlayabileceksiniz. Bu bilgilere dayanarak, ürününüzü/hizmetinizi daha iyi hale getirmek için çalışabilirsiniz.


Mühendisleriniz, hatalarının etkisini bilmekle ilgilenecek ve tasarım ekibiniz, müşterilerinizin ürünle sorunsuz bir şekilde etkileşime girip giremeyeceğini bilmek isteyecektir. Görüşmeleri etiketleyerek ve bulgularınızı paylaşarak, şirketinizdeki doğru kişilere doğru geri bildirimin iletildiğinden emin olabilirsiniz.

Konuşma Etiketleri nasıl oluşturulur?

Yönetici Ayarları > Görüşme Etiketleri > Konuşma Etiketleri Ekle'ye gidin


Bir Konuşma Etiketi oluşturabilir ve ayrıca bu etiketin altına birden çok alt kategori ekleyebilirsiniz. 


Yalnızca etiketleri ve alt kategorileri düzenleyebilir/devre dışı bırakabilirsiniz. Oluşturduktan sonra silemezsiniz. Bir Konuşma Etiketini düzenlemek için, Konuşma Etiketinin karşısındaki açılır menüyü tıklayın.


Not: Yalnızca Hesap Sahibi/Yönetici rolüne sahip Sohbet ekibi üyeleri Görüşme Etiketleri oluşturabilir

Bir görüşme nasıl etiketlenir

Bir konuşmayı çözdüğünüzde(kapattığınızda) konuşmaya bir etiket ekleyebileceksiniz.

Bazı Konuşma Etiketleri örnekleri

Özellik isteği

Müşteriler neredeyse her zaman ürününüzün şu anda sunduğundan daha fazlasını isteyecektir. Ama aynı zamanda size tam olarak ne istediklerini de söylüyorlar. Bundan yararlanın. Konuşmaları etiketleyerek, hangi özelliğin daha fazla talep edildiğini anlayabilir ve hatta belki de ürün yol haritanızı bu en çok istenen özellikler etrafında oluşturabilirsiniz. Bu aynı zamanda ürününüzün nasıl geliştiğini anlamanıza da yardımcı olacaktır.


Hata raporu

Hatalar kaçınılmazdır, en iyi takımlar bile hata gönderir. Bir müşteri size bir hata bildirdiğinde, ilgili kişilere bildirmeniz gerekir. Konuşmayı "Hata raporu" olarak etiketleyebilir, onu düzeltebilecek mühendise atayabilir ve hatta gerekirse özel bir not ekleyebilirsiniz. Bir hatayı bildirmek için zaman ayırdığınız için müşteriye teşekkür etmeyi unutmayın ve bir wow anı yaratmak istiyorsanız, takip edin ve hata düzeltildikten sonra onlara haber verin.


Geribildirim Geri Bildirimi

Çalkalayan ve fazla mesai yapan müşterilerin konuşmalarını etiketleyebilir ve neden ayrıldığını anlamanıza yardımcı olacak değerli geri bildirimler toplayabilirsiniz. Gerekli önlemleri alarak daha sonra olmasını önleyebilirsiniz.


Mutlu müşteri

Ürününüz/hizmetiniz hakkında olumlu geri bildirimler aldığınızda, bu konuşmaları 'mutlu müşteri' etiketi ile etiketleyebilirsiniz. Olumlu yorumları ilgili ekiplere veya ekip üyelerine iletmek daha kolay olacaktır. Örneğin, bir tasarımcının tasarladığı özelliğin iyi çalıştığını ve müşterilerin bundan değer elde ettiğini bilmesi yararlıdır. Ayrıca, pazarlama materyallerinde kullanılabilecek olumlu müşteri tekliflerinden oluşan bir havuz oluşturabilirsiniz. En önemlisi, müşteriye yorumlarını paylaşmak için zaman ayırdığı için teşekkür etmeyi unutmayın.


Çeşitli konuşma etiketleriyle ilişkili taleplerin hacmi nasıl izlenir?

İçinde bulunduğunuz gün boyunca çeşitli konuşma etiketleriyle çözülen konuşmaların sayısını takip edebilirsiniz. Görüşme etiketleri, aldığınız çeşitli işlemleri/hizmetleri/istek türlerini belirtmek için kullanılabildiğinden, bu tür taleplerin gün içindeki hacmini takip edebilirsiniz.

Bu makale sizin için faydalı oldu mu?

Harika!

Geri bildiriminiz için teşekkür ederiz

Üzgünüz! Size yardımcı olamadık

Geri bildiriminiz için teşekkür ederiz

Bu makaleyi nasıl iyileştirebileceğimizi bize bildirin!

Nedenlerden en az birini seçin
CAPTCHA doğrulaması gereklidir.

Geri bildirim gönderildi

Çabanızı takdir ediyoruz ve makaleyi düzeltmeye çalışacağız