Özel modüller(Costum modules) nelerdir? Yeni bir modül nasıl eklenir?

Modified on Wed, 13 Oct 2021 at 02:08 PM

Satış sürecinizi oluşturmak ve takip etmek için dört temel modül (Contacts(kişiler), accounts(hesaplar), deals(satış fırsatları) ve products(ürünler) vardır.

Bu dört modüle ek olarak, iş sürecinizle ilgili ek modüller veya custom module( özel modüller) de oluşturabilir ve ek bilgiler yakalayabilirsiniz.


Bunu daha iyi anlamak için bir örnek düşünelim. Şirketinizin Emlak alanında olduğunu ve alıcılara mülk sattığını düşünün. Özel modüller ile ayrı bir modül olarak özellikler oluşturabilir ve bir özelliğe özel bilgileri takip edebilirsiniz.


Not:  Yöneticiler en fazla  10 yeni modül oluşturabilir. Bu, mevcut 4 çekirdekli modülleri içermez.

Özel bir modül olarak 'mülk'ü şu şekilde oluşturabilirsiniz: 

  1. Yönetici Ayarları'na gidin, Modüller ve Alanlar'a gidin. Özel Modüller'i tıklayın. Bu, Özel Modüller sayfasını açar.
  2. 'ADD MODULE' butonuna tıklayınız.
  3. Modülünüze Tekil bir ad atayın ve modülü temsil edecek bir simge seçin. Çoğul ad ve dahili ad otomatik olarak oluşturulur.
  4. Kullanıcılar için bağlamı ayarlamak için bir açıklama ekleyin ve   kaydedin.
  5. Bu, yeni bir modül oluşturur ve sizi yeni oluşturulan modülle ilgili alanları oluşturabileceğiniz ve değiştirebileceğiniz özel bir sayfaya götürür. Özel modülünüzde alanları nasıl oluşturacağınız ve kişiselleştireceğiniz hakkında daha fazla bilgi için bu makaleye bakın.Yeni bir modül oluşturulduğunda, sol bölmede özel modül simgesini de bulabilirsiniz. Simgeye tıklayın ve özel modülünüzün liste görünümünü açar.





          Yeni oluşturduğunuz modülünüzün kayıtlarına ulaşmak için,

  1. Özel modül simgesine tıklayın. Bu, modülünüzün liste görünümünü açar.
  2. Seçtiğiniz bir kayda tıklayın. Bu, özel modül kaydınızla ilgili ayrıntılardan oluşan özet kaydırıcısını getirir. Ayrıca buradan kayda not ekleyebilirsiniz.

Kişiler/Hesaplar/Satış fırsatları ile özel bir modülü bağlama


Özel modülünüzü temel modüllerle (Kişiler, Hesaplar ve Anlaşmalar) bağlamak için arama alanlarını kullanabilirsiniz. Arama alanı oluşturma hakkında daha fazla bilgi için bu makaleye bakın.


Örneğimizde, 'İlgilenilen mülk' başlıklı bir Mülk alanı araması oluşturabilir ve bunu Kişiler modülüne bağlayabilirsiniz. Bu, Kişi ayrıntıları sayfasındaki kişilerle Özellikler oluşturmanıza ve bağlantı kurmanıza olanak tanır.

Was this article helpful?

That’s Great!

Thank you for your feedback

Sorry! We couldn't be helpful

Thank you for your feedback

Let us know how can we improve this article!

Select atleast one of the reasons
CAPTCHA verification is required.

Feedback sent

We appreciate your effort and will try to fix the article