Kişiler için yaşam döngüsü aşamaları(Contact lifecycle stages) ve durumu nasıl yönetilir?

Modified on Wed, 13 Oct 2021 at 04:27 PM

Kişiler, işletmenizle etkileşime giren potansiyel müşteriler veya müşteriler anlamına gelir. CRM'nizdeki her kişi, müşteriniz olarak yolculukları boyunca bir dizi aşamayı takip eder. Alıcı yolculuğunu daha iyi anlamanıza yardımcı olmak için bu aşamaları takip edin ve ilgili kişiye atayın.


Bunu bir örnekle daha iyi anlayalım:


Satış sürecinizin çok sayıda potansiyel müşteriyle ilgilenmeyi içerdiğini ve bunların bir kısmı sonunda bir irtibat kişisi olarak nitelendirildiğini ve kuruluşunuzla bir anlaşma imzalamaya devam ettiğini varsayalım. Bu durumda, Müşteri Adayı, Satış Nitelikli Müşteri Adayı, Müşteri, Tekrar alıcı vb. gibi farklı yaşam döngüsü aşamaları aracılığıyla işletmenizle olan ilişkilerini kategorize etmenize yardımcı olur.


Yaşam döngüsü aşamalarınızı şu şekilde yapılandırabilirsiniz:


  1. Yönetici Ayarları'na(Admin Settings) gidin ve Yaşam Döngüsü(Lifecycle stage ) aşamasına tıklayın. Bu, yaşam döngüsü aşamalarınızı yapılandırabileceğiniz sayfayı açar.
  2. Sayfa, varsayılan yaşam döngüsü aşamalarını içerir: Müşteri Adayı, Satış Nitelikli Müşteri Adayı, Müşteri.
  3. Yaşam Döngüsü aşamalarını ve durumlarını tanımlayın.


    Yaşam döngüsü aşaması(Lifecycle stage ): Yaşam döngüsü aşaması, bir müşterinin karar yolculuğunu yakalar. Her alıcı, keşiften alışmaya, bir ürün satın almaya ve hatta siparişleri takip etmeye kadar başlar. Bu alıcı yolculuğu, farklı yaşam döngüsü aşamaları olarak yapılandırılabilir. Örneğin, bir SaaS ürünü satıyorsanız, Pazarlamada Uygun Müşteri Adayı, Satışta Nitelikli Müşteri Adayı, Müşteri vb. aşamaları yakalayabilirsiniz.Durum: Durumlarla, kullanıcılar bir yaşam döngüsü aşamasındayken bir potansiyel müşterinin ilgi düzeyini yakalamayı takip edebilir. Örneğimizde, her yaşam döngüsü aşamasının bireysel durumları olabilir. Örneğin, bir Satış Nitelikli Müşteri Adayı, sözleşme imzalanmadan ve ilgili kişi müşteri haline gelmeden önce genellikle Deneme, Demo, Sözleşme görüşmeleri vb. gibi birkaç aşamadan geçer.

  4. Kaydet'i tıklayın. Bu, hesabınızın Yaşam Döngüsü aşamasını günceller.
    + 'Yeni yaşam döngüsü aşaması ekle' düğmesini tıklayarak da yeni yaşam döngüsü aşamaları ekleyebilirsiniz. 

  5. Yaşam döngüsü aşamasını etkinleştirmek için geçiş düğmesine tıklayın. Ayrıca, yaşam döngüsü aşamalarını ve bunların bireysel durumlarını sürükleyip bırakarak da taşıyabilirsiniz. 

  6. Yaşam döngüsü aşaması oluştur ' düğmesine tıklayın. Bu, hesabınız için yaşam döngüsü aşamaları yolculuğunu günceller.

Bir kişi için Yaşam Döngüsü aşamasını güncelleme

Bir kişinin yaşam döngüsü aşaması şu şekilde güncellenebilir:

  • İletişim Bilgileri Sayfası
  • Liste görünümü

 

İletişim Ayrıntıları Sayfası Ayrıntılar sayfasındaki
Yaşam Döngüsü aşaması açılır menüsünü bulun ve aynı öğeye tıklayın. Bu, yaşam döngüsü aşamasını ve durumunu buradan güncellemenize ve ✔  düğmesini tıklamanıza olanak tanıyan bir açılır menü getirir 

Liste görünümü

  1. Kişiler sekmesine tıklayın ve yanlarındaki onay kutusuna tıklayarak kişileri seçin
  2. Alanı güncelle'yi tıklayın. 
  3. İletişim Yaşam Döngüsü Aşaması alanını seçin. Bu, yaşam döngüsü aşaması alanını ve bağımlı bir alan olan durumu getirir.

  4. Alanı güncelleyin ve Kaydet 'i tıklayın.

Kişi açılış sayfasında Kişi Yaşam Döngüsü Aşaması nasıl gizlenir


İletişim açılış sayfasına gidin ve "Bölümleri yönet"i tıklayın. Burada “Yaşam Döngüsü Aşamasını ve Durum bölümünü göster” seçeneğinin işaretini kaldırabilirsiniz. Kaydet'i tıklayın.




Was this article helpful?

That’s Great!

Thank you for your feedback

Sorry! We couldn't be helpful

Thank you for your feedback

Let us know how can we improve this article!

Select atleast one of the reasons
CAPTCHA verification is required.

Feedback sent

We appreciate your effort and will try to fix the article